HTML

Angol nyelvlecke

Angol nyelveckék, tanulási ötletek kezdőknek, közép haladóknak és haladóknak. Biztos nyelvtudás megszerzése élvezetes módon.

Friss topikok

Linkblog

angol nyelvlecke a biztos tudáshoz

2009.02.12. 16:36 angoltanoda

Mintalecke

Mielőtt tovább folytatnám a nyelvleckékről szóló hasznos gondolatokat lássunk egy mintát.

A lecke használatának menete:

1. Nézze meg a videót!

2. Idnítsa el a videót, hallgassa és olvassa a szövegét (alatta található)!

3. Nézze át a megadott kiefejezéseket (Vocabulary). Ha szükséges szótárazza ki a többi ismeretlen kifejezést a szövegből!

4. Írjon egy-egy mondatot kommentként néhány megadott új szóval!

5. Indítsa el a videót újra, hallgassa és olvassa a szöveget. Tegye ezt addig, amíg teljesen érthetővé nam válik az Ön számára az egész anyag!

6. Közben írjon még néhány mondatot kommentként azokkal a szavakkal, amelyekkel eddig még nem írt! (Ügyeljen rá, hogy végül ne maradjon ki egy szó sem!)

7. Hagyja el a szöveg olvasását, nézze és hallgassa a videót és élvezze, hogy érti!

8. Írjon véleményt a látott videóról!

(Egyelőre ennyi. További gondolatok, hasznos tanácsok a a lecke használatához a következő bejegyzésekben lesznek olvashatóak.)

 

Hallgassa meg a videót naponta legalább 6-10-szer, legalább 6 napon keresztül. Ne hagyja abba addig, amíg hallás után teljesen nem érti meg!


(Elsőre talán elég ennyi. További gondolatok, hasznos tanácsoka a leckék használatához a következő bejegyzésekben lesznek olvashatóak.)

Script

Miss Lori Discusses the Importance of Children's Oral Healthcare

I'm Miss Lory, and a Mum and I know that healthy teeth are vital to a child's overall health. Tooth decay is the number one cronic disease among the children. You can protect your child's teeth from decay with regular visits to a dentist, healthy diet, and fluoridated water. Healthy Smiles Healthy Children, the foundation of the American Academy of Pediatric Dentistry, supports families and the children in building a lifetime of healthy oral care habits. To learn more visit our websitet: "Healthy Smiles Healthy Children dot org".

Vocabulary:

overall - teljes

tooth decay - fog romlás

chronic desease - crónikus betegség

protect - megvéd (from - valamitől)

diet - étrend

fluoridated water - fluorizált víz

foundation - alapítvány

the American Academy of Pediatric Dentistry - Amerikai Gyermekfogászati Akadémia

support - támogat

healthy oral care habits - egészséges szájápolási szokások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolnyelvlecke.blog.hu/api/trackback/id/tr72939283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása