HTML

Angol nyelvlecke

Angol nyelveckék, tanulási ötletek kezdőknek, közép haladóknak és haladóknak. Biztos nyelvtudás megszerzése élvezetes módon.

Friss topikok

Linkblog

angol nyelvlecke a biztos tudáshoz

2008.12.30. 15:36 angoltanoda

Angol nyelvlecke: beszédkészség fejlesztés

Címkék: angol nyelvlecke angol beszéd

Lehet-e egyszerű angol nyelvleckékkel, önnáló tanulással fejleszteni a beszédkészséget?

A válasz: IGEN.

Hogyan? Hát, fontos tudni hozzá, hogy a beszédkészség alapja a hallásutáni értés, pontosabban az angol nyelvű szövegek sokszori hallgatása. Az agyunkat hozzá kell szoktatnunk az angol nylev hangjaihoz, szavaihoz, hangsúlyaihoz, hanglejtéséhez, .... Ez nem megy egy-egy hanganyag egyszeri vagy háromszori meghallgatásával.

Az iskolai tanórákon tapasztaltak a legtöbbször félrevezetőek. Nem elég a néhány meghallgatása egy hanganyagnak és nem jó ha egyből tesztelik az embert, hogy mennyit ért belőle. Sőt mindezeket, a "szörnyű" szóval is jellemezhetnénk. Mindannyian tudunk már egy nyelvet beszélni (az anyanyelvünket) és elmondhatjuk, hogy tesztelés nélkül is képesek voltunk sokat fejlődni benne. Ez áll az idegen nyelvek elsajátítására is. Az állandó tesztelés helyett válasszunk inkább számunkra érdekes, nyelvi szintünknek megfelelő (ismeretlen szavakat, szerkezeteket is tartalmazó) anyagokat. Hallgassuk meg őket sokszor, több napon keresztül. El fogunk ámulni az eredménytől! Egy először nehéznek tűnő szöveg is teljesen érthetővé válik a számunkra mivel sokszor halgattuk, így az új szavak,kifejezések mélyen beépülnek a memóriánkba és könnyebben előhívhatjuk őket ha beszélni akarunk. Képessé válunk az új szókincset hatékonyan használni beszédben.

A fejlődésünk megkerülhetetlen bizonytékaként tarthatjuk kezünkben a tanulmányozott anyag szövegkönyvét: minden szavát, mondatát ismerni fogjuk és képesek leszünk róla beszélni, szóban használni a tanultakat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolnyelvlecke.blog.hu/api/trackback/id/tr96848793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása